Fangster 2016

Fangster 2016

Bækørred på 50 cm

26. april 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEndnu engang, -og det er ved at være tradition efterhånden, tog formanden på en kort tur til Tuse Å efter udsætningen af mundingssmolt.
Ligeså i år, hvor Linda kom på besøg lørdag den 9. april. ”Først var jeg en tur i Tuse Å for at sætte smolt i vandet, dernæst til Odsherred for at sætte fisk ud, men ud på eftermiddagen var der tid til et smut i Tuse Å igen”, skriver Rune Hylby.
”Vejret var fantastisk, høj sol, 12-14 grader og ikke meget vind. Fiskede opstrøms med én af mine nye Vibrax str. 3, som jeg købte via FishUSA, da vi var i Californien i oktober. Spinneren kan ikke fås i Danmark i denne lyserøde, perlemorsfarve, så den skulle naturligvis døbes i Tuse Å.
Ligeså skulle jeg ”døbe” mit nye Penn Atlantis 2000, som jeg har købt af en ældre dame, hvis mand var mere grejsamler end lystfisker. Hjulet var derfor ubrugt, og damn lækkert!!!!
Bækørreden gav en forrygende fight på trods af, den manglede lidt tyngde efter gydningen.
Den var 50 cm lang og blev naturligvis genudsat, som reglerne i TØS foreskriver”, slutter Rune af.

 

Fire ørreder på stribe!!

21. april 2016
Henrik Rønn-Nielsen har sendt os en fantastisk fin fangstrapport, der mere end noget andet, beskriver hvor fremragende fiskeriet har været indtil nu i Tuse Å.
Læs blot Henriks beretning:

”Efter et foreløbigt tomt kyst-forår fik jeg mulighed for at komme til Tuse å igen. Jeg har læst om de gode fangster og var optimistisk. Så med stor glæde kan jeg give mit besyv med.

Fra dagbogen:

2. april 2016.
Tuse å, -blank Mepps Aglia 3.
Fangst: 4 ørreder.

Starter først på eftermiddagen, der er fint vand i åen. Fisker opstrøms Tuse-broerne på østsiden. Efter fem-ti minutter hører jeg et plask bag mig og ser ringe fra modsatte bred, -så der er fisk.
Fisker videre opstrøms og lidt efter er den første ørred på krogen.

Vanvittige Tuse Å-fangster

17. februar 2016

Fangsterne fra vores medlemmer er aldeles fremragende i de første par uger af sæsonen.
Der er fanget alle fire typer havørreder alene i de første fjorten dage af sæsonen.
Nedgængere er der taget en del af, og den største indtil videre blev fanget af Jan Larsen fra Arbejdsgruppen, der fangede en flot ”næsten” blank nedgænger på 85 cm på de nedre strækninger.

Lars Høpfner har fanget den største overspringer. Havørreden var 60 cm lang og lynende blank.

Brian Sejer Poulsen følger trop, ligeledes med en overspringer. Denne fisk var 55 cm lang, og blev ligesom de øvrige genudsat.
Brian har yderligere fanget en vaskeægte opgænger (!!!!).
En flot farvet hanfisk på 68 cm, og i sin flotteste yngledragt og med sæden dryppende fra bugen, da han landede den. Fantastisk fisk, og så smuk, som kun de farverige hanner kan være det!

Grønlænderne har ladet vente på sig, men der er dog fanget enkelte i åen i de første dage af sæsonen.
I alt estimerer vi i Arbejdsgruppen, at der er fanget mellem 30-40 fisk.

Nu venter vi blot på, at temperaturen igen vil stige lidt, -helst mellem 5-10 grader om dagen, så kommer der for alvor gang i fiskene igen.
Fremragende forrygende fiskeri!!!!

Fantastiske fangster i premieredagene

4. februar 2016

Allerede i de første dage af den nye sæson i Tuse Å er der blevet fanget mange fisk.
Rigtig mange fisk, endda!!
På selve premieren fangede Kennet Egheim Jensen to flotte fisk omkring 45 cm. De huggede på en ”Flying Condom” fisket dybt i den stride strøm, for der var jo godt med vand!!!!
Jan Larsen fangede tre fisk på premieren på de yderste stræk, og Lars Høpfner fangede en enkelt nedgænger, som selvfølgelig blev genudsat.
Lars dukkede op allerede ved det første spæde dagslys: ”Jeg startede da vandet begyndte at falde lidt før kl. 07:00 ved slusen. Meget kraftig og høj vandføring, vandet var meget plumret –sigtbarheden var max. 10 cm.
Vejret var fint, 0 grader, ingen vind og klart vejr. Solen stod fint op –en dejlig oplevelse med masser af svaner og gæs, der trak ind over engene. Jeg fik også set vandstæren, –det er kun anden gang, jeg har set den ved Tuse å. Den blå kærhøg, sad på en hegnspæl, da jeg cyklede ned langs dæmningen af fjordstien.
Fisken blev taget ca. kl. 09:00 midt mellem slusen og Nykøbing-broen. Det var det eneste hug, jeg havde. Var ved åen indtil det begyndte at regne og blæse op omkring kl. 13:30”, slutter Lars sin fine beretning.

Dagen efter var Stig Larsen afsted med sin fluestang. Det gav bonus, og Stig fangede en meget flot havørredhan, der ganske vidst var på vej ud af åen efter gydningen, men var ved at genfinde sin almindelige kampvægt. Fisken vejede omkring 3 kg og blev naturligvis også genudsat.
Stig fortæller, der lå en del affald langs åen. Derfor en lille henstilling til jer, medlemmer, -husk at tage skraldet med hjem. Det var sandsynligvis ikke nogle af jer TØS’ medlemmer, der havde efterladt skraldet, -men så kan vi i hvert fald fiske fremover med god samvittighed.

På tredjedagen var det så Brian Sejer Poulsen’s tur til at fange en god havørred.
Denne flotte fisk var lynende blank, en halv meter lang og vejede 3-4 pund.
Den var i øvrigt garnskadet, hvilket også fremgår af billedet.
Alt i alt en fantastisk start på denne sæson.

Nedtælling til premiere!!!

30. januar 2016

Nu er det meget tæt på…..! Endnu en premiere i Tuse Å, og dermed endnu en sæson for fiskeriet i Sjællands bedste havørredvand.
Det bliver unægtelig spændende at se, om istæppet, der i ugevis lå i Fjorden, har skubbet fisk op i åen. Sådan plejer det at være, og det plejer også at være således, at når temperaturen igen stiger, så er fiskene desto mere motiverede for at hugge.
Forholdene lige nu i åen, er dermed nærmest perfekte, om end der er meget vand.
Når der er så meget vand, må du udnytte det i stedet for at kæmpe imod. Det vil sige målrette fiskeriet efter, at du skal helt ned til bunden. Fiskene hviler her, for at undgå den stærke overfladestrøm.
Til gengæld kan temperaturstigningen sætte skub i fiskene, specielt sidst på dagen….! Mange gange er det sket, at fiskere har fisket hele dagen uden at fange noget, og først i de sidste timer inden solen er gået ned, har der været fangst og glade dage.
Billedet er taget lørdag den 30. januar nedstrøms Tuse-broerne, og viser med al tydelighed, at der er en rivende strøm, der kan give liv til fluen. Du skal blot sørge for, at fluen fisker dybt, -meget dybt.

Med ønsket om en god premiere for alle vores medlemmer, -Knæk og Bræk fra Arbejdsgruppen.

PS. Send endelig en PM til webmaster: hylby@mail.dk eller brug vores facebookside: https://www.facebook.com/groups/541105292653352/ til at fortælle om fangster, gode oplevelser, bekymringer etc.